Kehonhuolto

Olemme aloittaneet yhteistyön Fysioterapeutti Matti Hännisen kanssa ja tarkoituksemme on yhdessä levittää tietoa ja taitoa kehon kunnossa pitämisestä ja vammojen ennaltaehkäisemisestä. Pyrimme myös tulevaisuudessa luomaan skeittariystävällistä hoitopolkua, jotta ns. turhilta tuntuvilta lääkärikäynneiltä vältyttäisiin.

Katso vinkkejä kehonhultoon ALKULÄMMITTELY sekä VENYTTELY sivuiltamme!


 

“Saakohan tällä jalalla jo skeitata? On tuo nilkka vähän kipeä, mutta kyllä sillä voi varmaan jo skeitata”.

Epätietoisuus on usein suurin este parantumiselle. Tiedottomuus siitä tekeekö itselleen palvelusta vai hallaa nakertaa takaraivossa kun aurinko paistaa ja tekisi mieli mennä skeittaamaan. Usein tapaturmista selvitään pienillä mustelmilla tai naarmuilla, mutta mahdollisuus vakavampiinkin vammoihin on aina läsnä. Asianmukaisella kehonhuollolla ja omaa fysiikkaa seuraamalla voidaan kuitenkin välttyä monilta suuremmilta haavereilta.

Matti Hänninen Fysioterapeutti OMT, skeittari ja lumilautailija.

Skeittarin keho on usein kovalla koetuksella ja varsinkin nilkat, polvet, olkapäät ja ranteet ovat ensimmäisenä tulilinjalla. Nopea paluu laudan päälle on usein kaikki kaikessa ja monella kuntouttaminen loppuukin heti kun vamma antaa vähänkään viitteitä parantumisesta. Kun näitä vammoja ei kuntouteta kunnolla on vaivojen uusiutuminen hyvin todennäköistä.
Harrastan itse skeittausta, lumilautailua ja surffausta muun liikunnan ohella. Mielenkiintoni fysioterapiaa kohtaan lähti omien fyysisten vaivojen ja niiden ratkaisemisen kautta. Fysioterapeutiksi valmistuin vuonna 2007 Helsingistä ja ortopedian manuaaliseksi fysioterapeutiksi 2013. Työkseni hoidan paljon erilaisia urheillessa tapahtuneita vammoja sekä leikkausten jälkeisiä kuntoutuksia. Mielenkiintoa juuri skeittareiden kuntouttamisesta on paljon ja toivonkin Suomen rullalautaliiton yhteistyön edistävän tätä niin omien kuin skeittareidenkin intressien vuoksi.

Milloin lääkärille?
Isommat tapaturmat pitää aina diagnosoida lääkärillä, jotta tiedetään mitä on käynyt ja mitä voidaan tehdä. Vamman vakavuus tulee selvittää, jotta voidaan laatia oikeat hoito-ohjeet, hoitosuunnitelma sekä kuntouttavat harjoitteet.

Milloin voi hakeutua suoraan fysioterapeutin hoitoon?
Fysioterapiassa toteutettavat hoitokeinot ovat tehokkaita lievittämään useita kipuja ja pureutumaan niiden parantamiseen.
Suoraan fysioterapeutille voi hakeutua kun ongelmana on vanha parantumaton tai helposti uusiutuva ja kuntoutusta kaipaava entuudestaan tuttu vamma.

Vakuutuksen piiriin menevissä tapaturmissa fysioterapeutin voi lähestulkoon aina valita itse.
Voit olla minuun rohkeasti yhteydessä mailitse, jos et ole varma miten ja minkälaiseen hoitoon vammasi kanssasi tulisi hakeutua.
Matti.Hanninen82 (a) hotmail.com

Toimin Helsingistä käsin ja voit halutessasi varata minulle ajan TÄMÄN LINKIN TAKAA.
Tarjoan 20% alennuksen skeittareille vastaanotollani.

“Olen omien vammojeni kanssa työskennellyt monien lääkärien sekä fysioterapeuttien kanssa. Harmittavan usein olen kuitenkin kokenut, että saamani apu ei ole täysin vastannut toiveitani. Usein lajia ja intohimoani sitä kohtaan ei ole ymmärretty ja näin ollen annetut hoito-ohjeet ovat tuntuneet usein vain ajan ja rahan haaskaamiselta. Matti on fysioterapeutti ja skeittari, eli ammattilainen joka ymmärtää mitä skeittaus keholtamme ja mieleltämme vaatii. Kuluneen vuoden aikana olen työskennellyt Matin kanssa omien fyysisten ongelmieni kanssa erittäin hyvin tuloksin. Skeittarina hän ymmärtää spesifillä tasolla mikä minulle on tärkeää ja yhdessä olemme luoneet onnistuneet harjoitteet vammojeni kuntouttamiseen ja niiden uusiutumisen ehkäisemiseen.”
-Samu Karvonen