Tarkoitus ja toiminta

Suomen Rullalautaliitto ry on vuonna 2003 perustettu lajiliitto. Liitto edistää nuorten skeittauksen harrastamista ja lajin monimuotoisen kulttuurin ylläpitämistä ja kehittämistä Suomessa. Toimimme skeittiseuroja yhdistävänä ja tukevana keskusjärjestönä. Olemme opetus- ja kulttuuriministeriön tukema valtakunnallinen nuorisojärjestö ja Suomen edustaja kansainvälisessä World Skate -järjestössä.

Liitto tavoittaa kanavillaan yli 10 000 lajin harrastajaa ja viestii lajin ajankohtaisista uutisista ja tapahtumista sekä ylläpitää yhteyttä jäsenseuroihin, kuntiin ja kuntien urheilu-, liikunta- sekä nuoriso-asioista päättäviin.

Liitto järjestää vuosittain Suomen mestaruus kilpailut, sääntömääräisen vuosikokouksen sekä vuosittaiset Seurapäivät, jossa vaihdetaan kuulumisia, tarjotaan apua, koulutusta sekä (vertais)tukea seurojen kehitykseen, toimintaan ja paikallisten harrastusmahdollisuuksien ylläpitoon. Seurapäiville ovat tervetulleita myös oman seuran perustamista miettivät henkilöt.

Liitto konsultoi harrastuspaikkahankkeissa, jotta uudet valmistuvat parkit ja paikat palvelevat käyttäjiään mahdollisimman hyvin, monipuolisesti, turvallisesti ja pitkäaikaisesti. Tätä varten liitto on myös luonut ja paraikaa päivittää BETONISKEITTIPARKKIOPASTA.

Jäsenyhdistyksiä liiton alla on tällä hetkellä 34.

Talous

Liiton talous pohjautuu opetus ja kulttuuriministeriön yleisavustukseen. Varainhankintaa tehdään myös tapahtumien ja hankkeiden järjestämiseen, yrityssponsoroinnin sekä muiden yhteiskunnan tukien avulla.

Toiminnanjohto

Santeri Sihvonen

Toiminnanjohtaja

santeri@rullalauta.fi

Siv Knudsen

Siv Knudsen

Puheenjohtaja,
yhdenvertaisuus- ja tasa-arvovastaava

siv@rullalauta.fi

Nuutti Päällysaho

Tapahtumatuottaja

nuutti@rullalauta.fi

Joonas Eloranta

Tiedottaja

joonas@rullalauta.fi

Hallitus 2024-2025

Hallitus:

  • PJ Siv Knudsen, Helsinki

  • VPJ Teemu Grönlund, Tampere

  • Taneli Eriksson, Helsinki

  • Katrina Hämäläinen, Forssa

  • Eppu Tujunen, Salo

Varajäsenet:

  • Samu Karvonen, Helsinki

  • Nuutti Päällysaho, Turku

Yhteydenotot:

info@rullalauta.fi

Skeittiparkki - & Paikallisseura asiat:
Santeri Sihvonen
+358 40 5780 344 (arkisin klo 9-17)

Yleishallinto & yhdenvertaisuus- ja tasa-arvo asiat:
Siv Knudsen
+358 50 331 9095 (arkisin klo 9-17)

Yhdistyksen säännöt

Liiton säännöt

1. Liiton nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Suomen Rullalautaliitto ry ja sen kotipaikka on Helsinki. Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään nimeä liitto.

2. Tarkoitus ja toiminnan laatu
Liiton tarkoituksena on edistää ja kehittää rullalautailua Suomessa ja toimia edustamiensa rullalautailu-yhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä kilpa-, kunto-, nuoriso- ja muihin urheilulajeihin liittyvässä toiminnassa. Liiton kaiken toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi liitto järjestää kilpailuja, koulutus-, valmennus- ja tiedotustilaisuuksia, harjoittaa voittoa tavoittelematonta asuste- ja varustevälitystä jäsenilleen, julkaisutoimintaa sekä edustaa jäseniään kansainvälisissä rullalautailun keskusjärjestöissä ja muissa kansainvälisissä yhteyksissä.

Toimintansa tukemiseksi liitto voi harjoittaa julkaisutoimintaa, voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja sekä omistaa toimintaansa varten tarpeellista irtainta ja kiinteää omaisuutta.

3. Jäsenet
Liiton varsinaiseksi jäseneksi voi päästä jokainen rullalautailua edistävä Suomessa toimiva aatteellinen, rekisteröity yhdistys, jonka säännöt ovat sellaiset, jotka liiton hallitus voi hyväksyä.

Kannattavaksi jäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea liiton tarkoitusta ja toimintaa.

Varsinaiset jäsenet ja kannattavat jäsenet hyväksyy hakemuksesta liiton hallitus.

Liitto voi valita kunniapuheenjohtajakseen tai kunniajäsenekseen henkilön, joka on erityisesti ansioitunut rullalautailun parissa. Kunniajäseneksi ja kunniapuheenjohtajaksi valinnan suorittaa liiton kokous hallituksen esityksestä.

Liiton perustajajäseniä ovat perustamiskirjan allekirjoittaneet rekisteröidyt yhdistykset.

4. Jäsenen eroaminen ja erottaminen
Jäsenellä on oikeus erota liitosta ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta liiton kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. Jäsenenä olevan yhdistyksen pitää liittää eroilmoitukseen mukaan selvitys, joka osoittaa, että eropäätös on tehty jäsenen omien sääntöjen mukaisesti.

Hallitus voi erottaa jäsenen liitosta, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta tai muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on liittoon liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään liitossa tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut liittoa tai ei enää täytä laissa taikka liiton säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.

5. Liittymis- ja jäsenmaksu
Varsinaisilta jäseniltä ja kannattavilta jäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta erikseen kummallekin jäsenryhmälle päättää vuosikokous. Kunniapuheenjohtaja ja kunniajäsenet eivät suorita jäsenmaksuja.

Jäsen, joka ei ole suorittanut kuluvan vuoden jäsenmaksuaan, ei saa liiton kokouksissa käyttää äänioikeuttaan.

Jäsen, joka ei ole 3 kuukauden kuluessa eräpäivästä suorittanut maksuaan, voidaan hallituksen päätöksellä katsoa eronneen liitosta. Perustajajäsenillä ei ole jäsenmaksuvelvollisuutta.

6. Hallitus
Liiton asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja kolmesta (3) viiteen (5) muuta varsinaista jäsentä sekä kaksi (2) varajäsentä.

Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika.

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii.

Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaanluettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

7. Liiton nimen kirjoittaminen
Liiton nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja, kaksi yhdessä.

8. Tilikausi ja tilintarkastus Liiton tilikausi on kalenterivuosi.

Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava tilintarkastajille viimeistään kolme viikkoa ennen vuosikokousta. Tilintarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta hallitukselle.

9. Liiton kokoukset
Liiton vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä tammi-toukokuussa.

Ylimääräinen kokous pidetään, kun liiton kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) liiton äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle.

Liiton kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

10. Äänimäärä liiton kokouksessa
Varsinaisella jäsenellä ja perustajajäsenellä on liiton kokouksessa yksi (1), kolme (3) tai viisi (5) ääntä. Äänimäärään vaikuttavat jäsen- , tuomari- ja kilpailujenjärjestämismäärät lasketaan toisen, kolmannen ja neljännen momentin mukaisesti.

Yksi (1) ääni on varsinaisella jäsenellä tai perustajajäsenellä, jolla on 31.12. ollut alle viisikymmentä jäsentä ja, joka ei edellisenä kalenterivuonna ole järjestänyt yhtään liiton hallituksen hyväksymää kilpailua ja, jolla ei edellisenä kalenterivuonna ole ollut yhtään tuomaria liiton hallituksen hyväksymissä kilpailuissa.

Kolme (3) ääntä on varsinaisella tai perustajajäsenellä, jolla on 31.12. ollut yli viisikymmentä (50) jäsentä ja on edellisenä kalenterivuonna järjestänyt vähintään yhden (1) liiton hallituksen hyväksymän kilpailun ja sillä on edellisenä kalenterivuonna ollut vähintään yksi (1) tuomari liiton hallituksen hyväksymissä kilpailuissa.

Viisi (5) ääntä on varsinaisella jäsenellä tai perustajajäsenellä, jolla on 31.12. ollut yli sata (100) jäsentä ja on edellisenä kalenterivuonna järjestänyt vähintään kolme (3) liiton hallituksen hyväksymää kilpailua ja sillä on edellisenä kalenterivuotena ollut vähintään kolme (3) tuomaria liiton hallituksen hyväksymissä kilpailuissa.

Varsinaisen jäsenen ja perustajajäsenen edustajalla on oltava edustamansa seuran antama valtakirja.

Kukin edustaja voi kokouksessa edustaa vain yhtä varsinaista jäsentä.

Kunniapuheenjohtajalla, kunniajäsenellä ja kannattavalla jäsenellä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus.

11. Liiton kokousten koollekutsuminen
Hallituksen on kutsuttava liiton kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta jäsenille postitetuilla kirjeillä.

12. Vuosikokous

Liiton vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet
8. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
9. valitaan yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja heille varatilintarkastajat
10. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Mikäli liiton jäsen haluaa saada jonkin asian liiton vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

13. Sääntöjen muuttaminen ja liiton purkaminen
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja liiton purkamisesta on tehtävä liiton kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai liiton purkamisesta.

Liiton purkautuessa käytetään liiton varat liiton tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Liiton tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.

SELOSTE HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYTOIMISTA

1. Rekisterinpitäjä
Nimi:
Suomen rullalautaliitto ry
Osoite: Josafatinkatu 9 M 5, 00510, Helsinki

2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa
Nimi:
Samu Karvonen, samu@rullalauta.fi
Osoite: www.rullalauta.fi

3. Rekisterin nimi
Suomisport-palvelun Suomen Rullalautaliitto ry:n oma rekisteri. 

Tämä tietosuojaseloste koskee Suomisport-palvelua ja seuran käsittelemiä Sporttitilien tietoja. Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan, miten seura käsittelee rekisterinpitäjänä henkilöiden Sporttitilien tietoja.  

4. Rekisterin kuvaus
Suomisport on Suomen Olympiakomitean ja suomalaisen urheiluyhteisön yhteinen urheilu- ja liikuntapalvelu. Henkilö luo itselleen oman asiointitilin eli Sporttitilin Suomisport-palveluun. Sporttitilillä henkilöt asioivat palvelussa sekä hallinnoivat My Data -periaatteen mukaisesti itse omia tietojaan. 

Sporttitiliä käyttämällä rekisteröity voi hankkia palvelussa tarjolla olevia erilaisia liikunta- ja urheilupalveluja kuten kilpailulisenssejä, vakuutuksia, seurajäsenyyksiä ja seurojen tuotteita ja palveluja sekä ilmoittautua erilaisiin tapahtumiin. Sporttitilin avulla henkilö voi hallinnoida omaa ja huollettaviensa sporttiarkea verkkopalvelussa ja mobiilisovelluksessa.  

KERÄTTÄVÄT TIEDOT

Suomisportin Sporttitilille kerätään seuraavat henkilötiedot: nimi, henkilötunnus, kansalaisuus, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja postiosoite. Jos rekisteröityjä hoitaa asioita huollettavansa puolesta Suomisport-palvelussa, kerää Suomisport-palvelu huollettavan vastaavat tiedot.  

5. Henkilötunnuksen antamisen perusteet ja henkilötunnuksen käyttö
Henkilötunnus toimii tiliä luodessa ainoastaan henkilön yksilöinnin välineenä, minkä pohjalta jokainen saa itselleen henkilökohtaisen Sportti-ID:n ja Sporttitilin. Henkilötunnuksen kerääminen yksilöintiä varten on palvelussa tarpeellista ja lainmukaista. 

Sporttitilin luonnin yhteydessä kysyttävää henkilötunnusta ei välitetä tai käsitellä Suomisport-palvelussa. Suomisport-palvelun henkilötietojen käsittelijät eivät näe, eivätkä käsittele rekisteröityjen henkilötunnuksia. Henkilötunnus näkyy tarvittaessa vain Suomisport-palvelun pääkäyttäjälle virhetilanteiden korjaamista varten.  

6. Henkilötietojen käsittely ja käyttö

SPORTTITILIN HENKILÖTIETOJEN KÄYTTÖ
Henkilötietoja käytetään Suomen rullalautaliiton toiminnasta informoimiseen. SM-kilpailuiden osallistujien nimet julkaistaan Suomen rullalautaliiton kotivisuilla pisteiden julkaisun yhteydessä.

Sporttitilin henkilötietojen käsittely tapahtuu niiden palveluntarjoajien henkilötietojen käsittelijöiden toimesta, joille on myönnetty järjestelmän käyttöoikeus. Henkilötietojen käsittelijät saavat käyttöoikeuden rekisteröidyn tietoihin ainoastaan määräajaksi, rekisteröidylle asioinnin yhteydessä ilmoitettuun lainmukaiseen käyttötarkoitukseen. Jokainen henkilötietojen käsittelijä on sitoutettu käyttöehdoin Suomisportin käyttöön ja tietosuojaan. 

Suomisport-palvelun pääkäyttäjä käsittelee henkilötietoja tarvittaessa rekisterin ylläpitoon sekä virhetilanteiden korjaamiseen liittyvissä asioissa. Suomisport-palvelu voi käyttää rekisteröityjän henkilötietoja informoidakseen rekisteröityneitä itse Suomisportissa tarjolla olevista liikunnallista elintapaa edistävistä asioista, tavaroista tai palveluista. 

SPORTTITILIN KÄYTTÖTIETOJEN KÄYTTÖ
Sporttitilin henkilötietoja ja Suomisport-palvelun asiointitietoja voidaan käyttää anonymisoituna tilastotietona tutkimus- ja viranomaistarkoituksiin.  

Lisäksi verkkoanalytiikkatyökalu Google Analytics käyttää evästeitä tilastotietojen keräämisessä. Tietoja kerätään, jotta voidaan analysoida kävijämääriä, sisällön kiinnostavuutta ja palvelun käyttötapoja sekä kehittää palvelua. Google Analyticsin keräämät, tallentamat ja analysoimat tiedot eivät sisällä henkilön tunnistamisen mahdollistavia tietoja. Google hallinnoi näitä tietoja tietosuojakäytäntönsä mukaisesti. 

TIETOJEN VÄLITTYMINEN
Asioidessaan Suomisport-palvelussa rekisteröityjän henkilötietoja välittyy tai niitä käytetään esimerkiksi vakuutusta hankittaessa tai tietojen siirtyessä palvelutarjoajien kilpailujärjestelmiin. Jokaisen tiedon siirtyminen kerrotaan rekisteröityjälle kyseisen palvelun kohdalla erikseen. 

Rekisteröityjälle informoidaan siten palvelukohtaisesti henkilötietojen käytöstä ja käsittelystä. Jos tietojen käytön peruste ei suoraan tule lainmukaisista oikeusperusteista, kysytään rekisteröityjältä erikseen suostumus tietojen käyttöön, kyseisen palvelun käyttötarkoituksen mukaisesti. 

7. Palveluntarjoajien sitouttaminen tietosuojaan  
Olympiakomitealla on teknisen toimittajan Vincit Oy:n kanssa toimitussopimus, jossa noudatetaan seuraavien sopimusten mukaisia tietoturvan ja tietosuojan sekä henkilötietojen käsittelyn ehtoja IT2015 YSE-yleiset sopimusetoja (kohta 8) ja sopimus IT2015 ETP-erityisehtoja tietoverkon välityksellä toimitettavista palveluista (kohdat 13 ja 14) sekä IT2018 EHK – yleisehtoja. Vincit täyttää ISO-9001 standardin.  

Maksupalvelujen tarjoajan, Svea Payments Oy:n kanssa noudatetaan palvelun yleisten sopimusehtojen (verkkokauppias), kohdassa 10 Toiminnallisuus ja tietoturva, ehtoja sekä sopimuksen liitteen ehtoja. 

Kaikki palvelun tarjoajat eli muut rekisterinpitäjät ja käsittelijät sitoutetaan sopimuksin Suomisportin tietosuojaperiaatteisiin.

8. Henkilötietojen tarkistaminen ja muokkaaminen
Palveluun rekisteröitynyt käyttäjä näkee itse omat tietonsa omalta Sporttitililtä ja voi hallinnoida ja ylläpitää niitä. Suomisport-palvelun pääkäyttäjä voi muokata tietoja virhetilanteiden korjaamisen yhteydessä. 

9. Omien tietojen poistaminen
Suomisportin palveluntarjoajilla (lajiliitto, seura) on oikeus rekisteröidyn henkilötietojen käyttöön kyseisen palvelun voimassaolon ajan. Voimassaoloaika on palvelun toimintakausi lisättynä 13 kuukauden siirtymäajalla. Tämän jälkeen palvelulla ei ole yhteyttä henkilön Sporttitiliin. 

Rekisteröityjän henkilötiedot jäävät Suomisport-palveluun henkilön omalle Sporttitilille. Järjestelmä poistaa automaattisesti sellaisten Sporttitilien henkilötiedot, joissa ei ole ollut toimintaa viiteen vuoteen. Rekisteröityjä voi pyytää Sporttitilin poistoa siirtymäaikojen päätyttyä osoitteesta: suomisport@olympiakomitea.fi.